Get Adobe Flash player

Hőszigetelő üvegszerkezetekTöbbrétegű hőszigetelő üvegszerkezetek ugyan már több mint 60 éve léteznek, reneszánszukat a 70-as években először jelentkező olajválságnak köszönhetik. Az addig gyártott hőszigetelő üvegek egyedi termékek voltak és igazi áttörést egy osztrák üvegező mester Peter Lisec által konstruált gyártósor jelentette.

A mai gépsorok működését számítógépek egész sora hangolja össze. Egy optimalizáló szoftver határozza meg a szabási méreteket, adja a parancsot a távtartók gyártásához, a csomagoláshoz illetve a gyártást kísérő irodai tevékenységhez.

A pontos méret szerinti gyártás feltétele a modern szabászgép. Ezen történik az un. Jumbó lapok szabása ( 6000x 3210 mm) és törése. Az összeállításra váró üveglapok speciális kocsikon kerülnek a gyártósorhoz.

Egy modern gyártósoron az üvegek függőleges állapotban görgőkön haladnak. A mosó és szárító zóna után az üveglapokra kézzel helyezik fel az előkészített távtartót és a félkész szerkezetek egy nagy felületű présben nyerik el az előírt vastagságot. A másodlagos peremtömítés anyagát egy CNC vezérlésű robot juttatja az üvegperembe.

A kétkomponenses tömítő anyag a környezeti hőmérséklettel függően kb. 2 órán belül megköt, de végleges szilárdságát csak 24 óra elteltével éri el. Az állványokra történő csomagolás után az üvegszerkezetek készek az elszállításra.

Fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek >>

Hanggátló hőszigetelő üvegszerkezetek >>

Különleges hőszigetelő üvegszerkezetek >>

Biztonsági hőszigetelő üvegszerkezetek >>


Napvédő hőszigetelő üvegszerkezetek >>