Get Adobe Flash player

EU támogatott projektek


„Automatizálás az Aqua-Form Kft.-nél"

Az AQUA FORM Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. győri telephelyén 1 db Függőleges kétoldalas üvegfúró és marógépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 30 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Az „AQUA FORM” Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. 2005-ben jogutódlással alakult. Jogelődje az Aqua Form Bt. 1990-ben alakult Győrben családi vállalkozásként. A társaság építőipari üvegtermékek forgalmazásával és feldolgozásával, funkcionális üvegszerkezetek gyártásával foglalkozik. A megvalósítás helyszíne a társaság, 9025 Győr, Bécsi u 14. cím alatti székhelye és telephelye.

A projekt célja, a társaság versenyképességének növelése és piaci pozíciójának megőrzése érdekében, a termelési hatékonyság növelése. Az ár alku pozíciójának javítása érdekében a társaságnak csökkentenie kell a termelési költségeket, úgy hogy a termék minőssége ne csökkenjen, melyet a termelési automatizálásával tud elérni. Ehhez a technológia, olyan innovatív fejlesztése volt szükséges, amellyel jelentős hatékonyság növekedés érhető el.

 Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy, Függőleges kétoldalas üvegfúró és marógépet, amely 16 szerszámmal felszerelt, nem igényel kézi beállítást, valamint az üveglapokat sem kell manuálisan állítani, valamint forgatni. Az eszköz beszerzése két szempontból is jelentős hatékonyság javulást eredményez: egyrészt a több szerszám biztosítja, hogy a megmunkálási feladatok között nincs szükség a berendezésen szerszám cserére és átállásra így jelentősen gyorsul megmunkálási folyamat, másrészt a mozgatási és beállítási folyamatok automatizáltak, nem igényelnek kézi munkaerőt és beavatkozást így a folyamatban jelentősen csökken az emberi hiba miatti selejt szám, valamint nő a termelés biztonsága is. A vezérlés teljes mértékben automatizált, és alkalmas a termelési irányítási rendszerbe való bekötésre, amivel a társaság megteremtette feltételeit az Ipar 4.0 megoldások alkalmazásának.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 30 millió forint európai uniós támogatás segítségével.A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02378

Befejezés időpontja: 2019.09.25.; Támogatás aránya: 43,6%

A támogatás összege: 30 000 000,- Ft


Befektetés a jövőbeTechnológia fejlesztés az "AQua Form" Kft.-nél

 


Az "AQUA FORM" Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. győri telephelyén hőszigetelő üveggyártó gépsort, állványos rakodórendszert, állványos rakodórendszerhez tároló polcot, állványos rakodórendszerhez emelő villát, vertikális mosó-szárítóépeket, vertikális csiszoló-maró-fúrógépet, valamint kézi tömítőgépeket vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 280,387 millió forintos támogatás segítségével.


Az „AQUA FORM” Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. 2005-ben jogutódlással alakult. Jogelődje az Aqua Form Bt. 1990-ben alakult Győrben családi vállalkozásként. A társaság már a kezdetektől síküveg továbbfeldolgozási tevékenységet végez, így mára már jelentős tapasztalattal rendelkezik a területen. A társaság a piaci igények változásának hatására folyamatosan bővítette a termékprofilját. A társaság építőipari üvegtermékek forgalmazásával és feldolgozásával, funkcionális üvegszerkezetek gyártásával foglalkozik. A társaság a gyártókapacitásait győri telephelyén alakította ki. A telephely korszerű felszereltsége, lehetővé teszi a különböző üvegtípusok teljeskörű megmunkálását, különleges igényeket kielégítő üvegszerkezetek összeállítását, egyedi belsőépítészeti üvegtermékek gyártását. A társaság minőségi elkötelezettségének, kvalifikált szakember gárdájának, dinamikus piacpolitikájának, valamint folyamatos technológia- és termékfejlesztésének köszönhetően, az üveggyártás piacon egyre szélesebb körben vált ismertté.


Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása, jelentős kapacitásbővítés elérése, valamint egy teljes mértékben robotizált technológiai gépsor kialakítása, mellyel a már meglévő gyártási technológiát ki lehet váltani. A fejlesztés célja továbbá jelentős hulladék és selejt szám csökkenés elérése, mellyel az eredményesség javítható.


A projekt keretében megvásároltunk 1 db hőszigetelő üveggyártó gépsort, 1 db állványos rakodórendszert, 1 db állványos rakodórendszerhez tároló polcot, 1 db állványos rakodórendszerhez emelő villát, 1 db vertikális mosó-szárítóépet standard síküveghez VTIS modell, 1 db vertikális mosó-szárítóépet standard síküveghez VOT modell, 1 db vertikális csiszoló-maró-fúrógépet, valamint 2 db kézi tömítőgépet. A gépek korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.


A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.


A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök segítségével egy rendkívül versenyképes, Magyarországon egyedülálló üvegfeldolgozó üzem jött létre, így a piacon felmerülő, bármilyen termékigényt csúcsminőségben képesek vagyunk kielégíteni. Az új gépsornak köszönhetően jelentősen átalakult a gyártási folyamatunk, jelentősen bővült a kapacitásunk, csökkentettük a felhasznált segédanyagok mennyiségét, valamint csökkentettük a hulladék és a selejtek számát.


A projekt megvalósítása hozzásegített minket versenyképességünk javításához és a bevételeink növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.


„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 280 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”


A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00340


Befejezés időpontja: 2017.03.08.; Támogatás aránya: 35%

Üveggyártó technológia és ingatlan kapacitások fejlesztése az Aqua Form Kft-nél

 

Az Aqua Form Kft. közel 97 millió Ft-ot nyert el, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból 1 db raktár-állványokkal és félautomata ProLam 46 LTR-TD Kombi laminált-üveg vágósorral ellátott félautomata HEGLA daru-adagoló berendezés az üzemeléséhez szükséges szoftverrel, 1 db 3E PC 2660 granulátor kidobó, 1 db Genius 37 CT táblavágó gép és 1db 3 részes üvegleszedő híddaru került beszerzésre és üzembe helyezésre, és elkészült 1813 m2-es gyártó- és raktárépület a győri telephelyünkön. A projekt az Új Széchenyi Terv Komplex vállalati technológia fejlesztés Operatív Programja keretében valósult meg.

 

Az Aqua Form Kft. jogelődje az Aqua Form Bt. 1990-ben alakult Győrben családi vállalkozásként. A folyamatos bővülés eredményeként 2004-től Kft-ként működik. A társaság saját tulajdonú székhelyén Győrben végzi tevékenységét. Technológia fejlesztés és raktározási kapacitásának növelése végett nyújtottunk be pályázatot az Új Széchenyi Terv Komplex vállalati technológiafejlesztés pályázaton.

 

A társaság célja versenyképességének javítása és piaci pozíciójának megtartása és erősítése. A társaság a cél érdekében folyamatos termékfejlesztéssel és az ehhez szükséges beruházásokkal kívánja növelni magas hozzáadott értékű termékeinek arányát és volumenét. A társaság vevőinek minél magasabb szintű kiszolgálására törekszik, ennek érdekében valósította meg technológiai- és raktárkapacitás fejlesztését.

 

A projekt során bővítésre került a társaság tulajdonában lévő területen a raktárépület 1813,61 m2-rel. A kibővített épület lehetőséget biztosít a társaság raktározási és gyártási kapacitásának bővítésére.

Az eszközbeszerzés során 1 db raktár-állványokkal és félautomata ProLam 46 LTR-TD Kombi laminált-üveg vágósorral ellátott félautomata HEGLA daru-adagoló berendezés az üzemeléséhez szükséges szoftverrel, 1 db 3E PC 2660 granulátor kidobó, 1 db Genius 37 CT táblavágó gép és 1db 3 részes üvegleszedő híddaru került beszerzésre és üzembe helyezésre.

 

A projekt során a beszerzésre kerülő eszközök beszerzési ára módosult, ami érintette a szerződés forrásszerkezetét is. Ezek a változások azonban a projekt célkitűzéseire nem voltak hatással, a társaság annak maradéktalan teljesítését tartotta szem előtt. A módosítások nem befolyásolták a szerződésben vállalt vállalási feltételek teljesíthetőségét.

 

A projekt megvalósításának eredményeképp a társaság erősíteni tudta verseny- és adaptációs képességét, valamint bővíteni tudta gyártási volumenét.
"Innovációs technológiafejlesztés az Aqua Form Kft.-nél"
Az AQUA FORM Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. (9025 Győr, Bécsi u.14.) Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére tárgyú pályázat keretében "Innovációs technológiafejlesztés az Aqua Form Kft.-nél" címmel, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával és a Magyar Köztársaság központi költségvetéséből, 25 millió forint támogatásban részesült, a beruházás értéke közel nettó 57 millió forint.

A pályázat azonosító száma: GOP-1.3.1-11/C-2012-0644
A projekt megvalósítási helye: 9025 Győr, Bécsi u.14. Hrsz.:0270/4.
A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. www.magzrt.hu.

Az Aqua Form Kft. Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére címmel nyújtott be pályázatot.

Az Aqua Form építészeti üvegtermékek forgalmazásával és feldolgozásával, funkcionális üvegszerkezetek gyártásával foglalkozik. A cég 1990-ben alakult meg családi üvegfeldolgozó vállalkozásként, mely a piaci igények hatására folyamatosan bővítette termékportfólióját és szolgáltatásainak repertoárját. A győri telephely nyugat-európai színvonalú felszerelései lehetővé teszik a különböző üvegtípusok teljes körű megmunkálását, különleges igényeket kielégítő üvegszerkezetek összeállítását, egyedi építészeti üvegtermékek gyártását.

A fejlesztés során az eddigi műszaki és technológiai hiányosságokat szüntettük meg, egy Masterbend MB850 Hajlítógépet szereztünk be. Az új berendezés a hőszigetelt üvegek távtartóinak gyártásban a manuális munkafolyamatot minimumra csökkenti (szabás, összeillesztés, forrasztás) önállóan végzi, így a hiba lehetőséget teljesen kizárja, valamint az eddigi 200-250 db helyett, 800-850 db legyártását teszi lehetővé egy műszakban.

Az új eszközzel a ráfordított idő jelentősen csökkeni fog, mely egyben minőségi javulás mellett, jelentősen hatékony termék előállítást is eredményez. A társaság a megvásárolt géppel szélesebb spektrumban tudja kiszolgálni vevői és partnerei igényeit.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódik a társaságunk napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. A társaságunk a gyártást mindenkor korszerű eszközökkel és gépekkel kívánja kiszolgálni, mivel ez lehet a garancia versenyképességünk és költséghatékonyságunk javulására. A minőségnek és a pontos munkavégzésnek, valamint a korszerű gépnek köszönhetően a megrendelési volumen várhatóan növekedni fog. A fejlesztést a győri telephelyünkön valósítottuk meg, mely fejlesztés elősegíti a jelenlegi munkahelyek megtartást. Az "Aqua Form" Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft. (9025 Győr, Bécsi u. 14.) a GIP-2.1.1-08/B-2008-0041 pályázat keretében "Üveggyártó vállalkozás új gyártósorának beszerzése, csarnoképület és kapcsolódó komplex fejlesztése" címmel 57.666.493,- Ft támogatási összegben részesült, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.


A pályázat azonosító száma: GOP-2.1.1-08/B2008-0041

A projekt megvalósítási helye: 9025 Győr, Bécsi u. 14.

A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynöks
ég (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (1139 Budapest, Váci út 83.) www.magzrt.hu

Az Aqua Form Kft. vállalkozásfejlesztési projektjének célja új korszerű szigetelőüveg-gyártó kapacitás kiépítéséhez és raktárkapacitás bővítéshez kapcsolódó komplex technol
ógiai fejlesztés megvalósítása. A fejlesztés 4 egymáshoz kapcsolódó tevékenységre bontható: gyártástechnológia, raktárépítés valamint marketing tanácsadás és üvegipari szakképzés igénybevétele. A projekt elvárt eredménye, hogy erősítse a társaság innovációs, adaptációs és piacra jutási képességeit, versenyképességét.

A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.

A projekt megvalósítása során a beszerzett eszközök segítségével kialakított rendszer hozzájárul a társaságnál a szolgáltatás modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a környezeti fenntarthatóság javításához. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot
a piaci pozíció megerősítéséhez, és a versenyképesség javításához.

Az Aqua Form Kft. (9025 Győr, Bécsi út 14.) 26.183.506 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el. A GOP-2.1.1-09/A-2009-0021 azonosító számú pályázat megvalósításával üvegmegmunkáló központ, üvegszabász asztal, félautomata üveglap tároló rendszer megvásárlására, telepítésére, üzembe helyezésére került sor.
A projekt során megvásárolt eszközök minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is. A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök rendkívül energiatakarékosak, egyszerű a kezelésük és a legmagasabb minőséget képviselik. A projekt megvalósítása során beszerzett gépek hozzájárulnak a társaságnál a termelés modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a technológia fejlesztéséhez. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez.
Az Aqua Form Kft. (9025 Győr, Bécsi út 14.) 26.183.506 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el. A GOP-2.1.1-09/A-2009-0021 azonosító számú pályázat megvalósításával üvegmegmunkáló központ, üvegszabász asztal, félautomata üveglap tároló rendszer megvásárlására, telepítésére, üzembe helyezésére került sor.

A projekt során megvásárolt eszközök minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is. A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök rendkívül energiatakarékosak, egyszerű a kezelésük és a legmagasabb minőséget képviselik. A projekt megvalósítása során beszerzett gépek hozzájárulnak a társaságnál a termelés modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a technológia fejlesztéséhez.

A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez.Pályázat: GOP-211-11/A Mikrovállalkozások fejlesztése


Projekt neve: Technológiai korszerűsítés kapacitásbővítéssel az Aqua Form Kft-nél
Projekt rövid leírása: A projekt keretében a tervezetteknek megfelelő műszaki tartalommal egy darab üvegipari vágógép került beszerzésre.

Kedvezményezett: „AQUA FORM” Kereskedelmi és Üvegfeldolgozó Kft.; 9025 Győr, Bécsi u. 14..; 06-96/517-796

Közreműködő szervezet: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.,
Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. Irodaház.
Tel: 06 40 200 617, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , www.magzrt.hu

Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága
vagy Közép-Magyarországi Operatív Program Irányító Hatósága
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.nfu.gov.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
„Magyarország Megújul”